Voetbal, een sport die elke vakman kan beoefenen

De voetbalsport is nu eenmaal niet weg te denken binnen onze maatschappij en kunnen jong als oud er aardig mee weg tijdens het spelen of het bekijken van een wedstrijd. Het zorgt voor een mate van binding die dwars door alle lagen en groepen van de maatschappij heen gaat en geldt dat natuurlijk ook voor de loodgieter. De uitgangspunten van de sport zijn nog altijd die van het samenspel en wordt de onderlinge band verstevigd. Voor collega’s onderling kan er zo binnen een korte periode sterk teambesef naar voren komen en is dat iets dat vaak na jarenlang met elkaar te hebben gewerkt, niet naar voren komt.

Voor een vakman zijn er vaak wel wat uitdagingen

Niet zo zeer op het gebied van de sport zelf, maar meer wanneer het erop aankomt om wat tijd vrij te maken voor het oefenen. Oefening baart nu eenmaal kunst en ligt het wel in de bedoeling dat er op het veld goede prestaties zullen worden neergezet. Dat zal de motivatie erin houden en levert natuurlijk de leukste gesprekken met ander collega’s op. Na een dag druk in de weer te zijn geweest, moet er op regelmatige tijden (1 tot 2 keer per week) een uur of twee worden vrijgemaakt voor de voetbalsport. Dat kan door voor die dagen het werk zodanig te plannen, dat er wat extra tijd beschikbaar is na het werk en het lichaam niet al te vermoeid is. voetbal is namelijk wel een sport die om wat uithoudingsvermogen vraagt en maakt het alle verschil uit wanneer er sprake is van een team dat er geen moeite mee heeft om de bal actief in het veld te bespelen.

Een sterk team biedt tal van voordelen

Wie het spel niet zo goed onder de knieën heeft, zal dat wel snel hebben met de juiste begeleiding en voldoende training.  Elke vakman moet er zo aan toe komen, om op een hoog niveau de voetbalsport te kunnen uitoefenen.  Indien er wordt gespeeld in teamverband, kunnen meerdere collega’s, ook van andere bedrijven, samen aan de slag. Wie als vakman individueel opereert, zal ook gewoon aansluiting kunnen vinden bij een team. Leuk is het ook, wanneer je als vakman ook een aantal vrienden overhaalt om samen een balletje te gaan trappen. Voetbal blijft namelijk een sport waar het om de gezelligheid gaat en men na een drukke dag eens heerlijk kan ontspannen. Op het veld leert men ook altijd nog nieuwe personen kennen en neemt het aantal contacten toe. Dat kan zeker commercieel worden aangewend omdat het voor een vakman nu eenmaal van groot belang is, dat door middel van bekendheid, er meer klanten zich zullen aanmelden.

Goed voor de gezondheid, het teamverband en ook nog met een commercieel tintje, het zijn allemaal wel voordelen geassocieerd met het spelen van voetbal door de vakman.  Met de juiste planning en inzet, zal het goed te combineren zijn met het werk en kunnen er zelfs opmerkelijke prestaties worden neergezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.