10 dingen die je moet weten over Feyenoord

Haast alle voetballiefhebbers kennen de populaire landencompetities en de bekende voetbalclubs die daarvan deel uitmaken, grotendeels afhankelijk van de club prestaties die door de jaren heen worden neergepend op lokaal en internationaal gebied. Eentje die zeker in het lijstje voorkomt en die heel veel mensenharten heeft gewonnen, is landskampioen 2016-2017 uit Rotterdam Nederland, Feyenoord.

‘De club van het volk’ heeft zich na achttien jaar weer landskampioen van Nederland mogen noemen. De hiervoor laatst behaalde landstitel dateert terug naar het seizoen 1998-1999.

Voetbalclub Feyenoord meer dan slechts een voetbalclub.

 1. Feyenoord bestaat al langer dan honderd jaar. De club is opgericht op 19 juli 1908 en staat ook nog bekend als ‘de club van het volk’
 2. De behaalde successen op lokaal en internationaal vlak door de jaren heen zijn alleen te vergelijken met clubs zoals Ajax en PSV, die zich samen als ‘de grote drie’ distantiëren van de rest van de clubs in Nederland.
 3. Feyenoord is de eerste Nederlandse club die de Europacup 1 ( nu beter bekend als de ‘Uefa Champions League’) won. Dat geschiedde in 1970 en zij wist dat jaar ook de Wereld beker binnen te halen.
 4. Het motto van deze topclub is: ‘Geen woorden maar daden’. De supporters zijn vol lof over spelers die hun uiterste best doen en prestaties helpen boeken voor ‘hun’ club.
 5. Op het hoogste niveau heeft Feyenoord tot heden de landstitel 15x, de KNVB beker 12x, de UEFA Cup 2x en de Europa Cup 1 en wereld beker elk 1x kunnen winnen.
 6. Het thuishaven is Stadion Feijenoord dat bekend staat als De Kuip in de wandelgangen. Deze is in 1937 opgezet voor de toeschouwers om hun club in actie te mogen zien. Het is meerdere malen verbouwd en kan op dit moment 51.117 supporters accommoderen.
 7. Voor bezoekende teams is het vaak moeilijk te presteren als de supporters van de thuisploeg met hun vlaggetjes, truitjes en luid geschreeuw vanuit de tribune tegenkraken. Lijkt wel alsof de thuisclub met 12 mannen de wedstrijd speelt tegenover de 11 van de tegenstander. Al de bezoekende en ook niet-bezoekende fans van Feyenoord worden het Legioen genoemd door de mate van hun support. Deze club hecht er waarde aan door rugnummer 12 weg te leggen voor het Legioen, dus wordt nooit door een speler gedragen.
 8. ‘Coentje’, zo is de mascotte van de Feyenoord Juniorclub Kameraadjes genaamd. Genoemd naar Coen Moulijn, die bijkans 500 wedstrijden heeft gespeeld voor Feyenoord en misschien wel de bekendste speler en meest geliefd onder de fans (het Legioen) is.
 9. Feyenoord beschikt over één van werelds beste jeugdopleidingen voor voetballers. Dit complex dat de naam Varkenoord draagt, is oplopend tot 2013-2014 vijf keer achtereenvolgend uitgeroepen tot de beste van Nederland.
 10. Feyenoord in de samenleving. Dit is een afdeling van Feyenoord dat opereert in Rotterdam (en omgeving) en via meerdere projecten jeugdigen, van wie de leefsituaties wat minder zijn, de gelegenheid bieden op een betere toekomst door de kinderen hun talenten op school te ontwikkelen, sporten en gezonder leven te stimuleren.

Feyenoord draagt bij aan meer toekomst voor de supporters en inwoners van Rotterdam en omgeving, door een gezondere levensstijl en sportdeelname te stimuleren.

Paar weetjes over Rotterdam

 • Wist je dat Rotterdammers echte vakmensen zijn. Ze staan bekend om het harde werken en zijn dus goed in de klusbranche (bijvoorbeeld loodgieters en professionele klusjes)
 • Rotterdam is een erg gezellige stad dat bruist en vele inwoners kent.
 • Rotterdam wordt ook wel de tweede hoofdstad genoemd omdat inwoners meestal tegen Amsterdam zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.